divendres, 22 de maig del 2015

PORTEM LA TRANSPARÈNCIA A L'AJUNTAMENT





Des que ara fa 7 anys vam presentar una moció al ple de l’Ajuntament demanant que s’assumissin fins a 80 mesures per avançar cap a un funcionament més transparent del nostre consistori, poc hem avançat. En aquell moment ens vam quedar sols (amb l’únic suport del PSC) defensant la necessitat de transparència en la gestió municipal.

No vam desistir en l’ intent i ara fa dos anys vam presentar una nova moció (proposant només 20 d’aquelles 80 mesures, per tal de millorar la informació de la corporació a la web municipal). Finalment vam aconseguir aprovar la moció, prèvia renúncia a 8 de les mesures. Una vegada es va donar compliment a la nostra proposta l’Ajuntament llagosterenc va rebre el segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

Però la nostra insistència en el tema no va quedar aquí, poc després vam presentar una nova proposta al ple, i novament ens vam quedar sols defensant la necessitat d’adoptar més mesures per la transparència (com la creació d’un fòrum de discussió a la web municipal o la realització de consultes populars, entre moltes altres).

Algú pot pensar que estem obsessionats amb la transparència i és cert. Tenim motius per reclamar avenços en aquest camp. Volem que tothom pugui veure com es preparen els plats a la cuina, i no només que ens ensenyin el plat acabat. La nova manera de fer política que prediquem, i que pensem que la ciutadania exigeix, va per aquí.

Però la transparència no només s’ha d’aplicar al consistori, també ara en plena campanya electoral les diverses candidatures haurien de ser molt sinceres amb la ciutadania. Nosaltres ho som i ja hem dit, i ara repetim, que tots els nostres candidats i candidates –del primer a l’últim- són per sobre de tot d’esquerres, i que en el cas que obtinguem la confiança suficient només portarem a terme polítiques progressistes i promourem coalicions de govern entre partits d’esquerres. Perquè estem convençuts que això és el millor per al nostre poble. Com us podeu imaginar això és totalment incompatible amb votar a favor de l’elecció com a alcalde dels caps de llista de CiU i del PPC. Fa quatre anys vam ser els únics que no vam votar a favor que Fermí Santamaria fos l’Alcalde. Ja us avancem que si no podem fer alcalde el cap de llista d’una formació d’esquerres, el nostre vot en el ple de constitució del consistori serà en blanc. 

No som de la ceba, però ens agrada parlar “clar i català”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada