dimarts, 5 de maig del 2015

ALTERNATIVA TANCA EL MANDAT AMB MÉS DE 300 AL•LEGACIONS, 34 MOCIONS I MÉS DE 200 PREGUNTES AL PLE

                                                                          Il·lustració d'E. Barceló "David contra Goliat"




Aquest mandat 2011-2015 arriba al final, i des d’Alternativa per Llagostera volem fer balanç.

Ha estat un mandat marcat per la majoria absoluta de CiU, amb 11 regidors, i a on ALL només en va obtenir 1, el mateix que ERC. L’esforç del nostre regidor, a estones, ens ha recordat la història de David contra Goliat.

La primera cosa que voldríem destacar, i que tots i totes ja sabeu, és que a la meitat del mandat vam canviar de regidor, i en David Parron va substituir Lluís Postigo, que va plegar per facilitar el relleu al capdavant de la nostra formació. Aquest fet, però, no ha suposat cap canvi en la línia política d’ALL. Tant és així que, malgrat haver estat a l’oposició amb només un regidor, nosaltres no hem tingut cap relaxament i hem fet una feina constant, ingent i sistemàtica al llarg d’aquests quatre anys a l’Ajuntament, independentment de qui ha estat el nostre representant.

És més, nosaltres hem demostrat una implicació superior a la que ens pertocaria amb un regidor, perquè hem disposat d’un equip de persones que li ha donat un recolzament permanent. El que hem tingut en compte a l’hora de fer és el nostre compromís amb la gent que ens va donar el seu vot, i a qui pensem que no hem defraudat.

Així doncs, en aquesta feina de fiscalització i control de la tasca de govern volem destacar la revisió dels Decrets d’Alcaldia, dels acords de la Junta de Govern, de seguiment dels expedients, d’estudi de les propostes presentades al ple i, sobretot, les més de 300 al·legacions presentades a documents diversos (com ara al Pla de Desenvolupament Local, al Pla d’Habitatge, a l’Ordenança de Convivència, al Reglament del Consell Social, al Reglament del Mercat Municipal... i a molts d’altres); les 34 mocions que hem presentat durant el mandat (de les 36 que, en total, hem presentat els grups de l’oposició) que representen gairebé una per cada ple ordinari, i de les quals aproximadament el 50% han estat aprovades, malgrat que algunes han estat aprovades i desades en un calaix; així com les més de 200 preguntes formulades al ple.

Hem volgut ésser una veritable alternativa al govern de CiU i, de fet, hem estat els únics que hem fet oposició a les seves propostes: com als pressupostos municipals que no s’avenien amb les prioritats que consideràvem necessàries per al nostre poble i que, com demostren les dades oficials, corroboren el que nosaltres ja avançàvem, que en aquests quatre anys no s’ha invertit prou en atenció social. Els pressupostos fixen les prioritats d’un govern, i des d’Alternativa, amb el nostre vot, hem deixat ben palès que les seves i les nostres no coincideixen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada