divendres, 9 de novembre del 2012

DAVANT LES ELECCIONS DEL 25 N




El proper 25 de novembre hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya.  Alternativa per Llagostera vol fer pública la seva ferma oposició davant les politiques de retallades dels govern de CiU i del PP, i aposta per una Catalunya on els ciutadans i ciutadanes puguem decidir en llibertat el nostre futur, en relació al model d’Estat que volem, però també en relació al model econòmic i social que volem.
Les retallades en sanitat i educació suposen un enorme retrocés en drets socials bàsics, i afecten sobretot a les classes socials més desfavorides, en un moment en què la classe treballadora està sent terriblement colpejada pel drama de l’atur i les retallades de sous, que sovint acaben en desnonaments i fam. Les xifres oficials són, en aquests aspectes, demolidores. En clau local, per exemple, a Llagostera hem vist com les retallades de CiU han incrementat notablement el cost de les llars d’infants per a les famílies. 
Des de la dreta es repeteix com un mantra sagrat que aquestes retallades són inevitables. Nosaltres diem rotundament que NO, que són perfectament evitables. Amb polítiques fiscals més justes i progressives, amb la lluita contra el frau fiscal, amb la recuperació de determinats impostos... es podrien aconseguir els diners necessaris per poder-nos-les estalviar. Però per fer això cal voler-ho fer. I ells no volen: apujar els impostos dels més rics no entra en els seus plans.
D’altra banda, la contrareforma laboral imposada per la majoria absoluta del PP, amb el suport de CiU, no ha suposat ni més ocupació, ni més estabilitat del deute, ni més “confiança” dels anomenats mercats, és a dir, de la banca especuladora. Ans al contrari, com ja vam dir quan vam presentar en el ple de febrer de l’Ajuntament una moció contra la reforma laboral promoguda per CCOO i UGT, la contrareforma laboral ens ha portat un increment notable de l’atur (fins a un 22.6% a Catalunya), més EROs, més inestabilitat laboral, pitjors condicions de treball. En definitiva, un empitjorament de les condicions laborals.  
Les dones i homes d’Alternativa per Llagostera pensem que davant d’aquesta situació cal reaccionar amb polítiques d’esquerres, de distribució de la riquesa per aturar les retallades de drets socials bàsics i les privatitzacions dels serveis públics. I caldrà que ho fem des del carrer, però també des de les institucions.
Per a nosaltres la coalició ICV-EUiA és qui representa aquesta opció d’esquerres. Ens congratulem enormement que la candidata número 4 per Girona d’ICV-EUiA sigui l’Olga Avellaneda, qui també va ser la candidata número 4 per Alternativa per Llagostera en les darreres eleccions municipals de 2010. L’Olga ha estat molt vinculada a l’activisme sindical i actualment és afiliada a CCOO.
Per tot això, des d’Alternativa per Llagostera manifestem públicament el nostre suport a la candidatura d’ICV-EUiA, i ens fem nostre el seu lema de campanya: ...I TANT SI PODEM! (vídeo)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada