dimecres, 14 de novembre del 2012

LA ZONA VERDA DEL CARRER MAIENA





Històricament, el nucli urbà de Llagostera ve patint un dèficit de parcs, zones verdes i espais lliures.

En alguns sectors del nostre poble, el boom immobiliari ha solucionat aquesta mancança. Les zones de Ganix i Fonollerons en són bons exemples. Però en altres sectors ha passat tot el contrari, és el cas de la zona compresa entre els carrers Camprodon i Panedes i les rieres Banyaloques.

Aquesta zona, situada al nord del nucli urbà, molt lluny de on es concentra la major part dels espais verds de la població (al sud del nucli urbà), ha vist com en els darrers anys augmentava el nombre d’habitants. Els nous veïns s’han establert principalment en les promocions d’habitatges plurifamiliars que donen als carrers Tramuntana i Rosa dels Vents, a tocar la zona industrial, on aquesta necessitat s’ha fet més evident.

Les dues úniques zones verdes de la zona industrial no varen ser arranjades, pels seus promotors, en el moment d’urbanitzar:

-          l’espai verd del carrer Xaloc en realitat no és tal. Mai s’hauria d’haver comptabilitzat com a zona verda sinó com a zona fluvial.
-          L’espai verd situat entre els carrers Maiena i Gregal, era la pitjor parcel·la de la zona industrial perquè pràcticament només tenia accés pel carrer Gregal i molt probablement per aquest motiu es va destinar a zona verda.

El POUM va intentar esmenar el problema d’accessibilitat de la zona verda del carrer Gregal i va ampliar l’accés des del carrer Maiena, traslladant una parcel·la d’ús industrial. Després, en el mandat municipal (2003-2007), la iniciativa privada i el govern d’Entesa es varen posar d’acord en ampliar aquesta zona verda (fins 6.900 m2), millorar encara més el seu accés des del carrer Maiena, i arranjar-la.

En la sessió plenària de juliol de 2007 el govern de CiU va assumir la iniciativa de la proposta, pel seu interès públic, i va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM que l’havia de fer possible.

Després de cinc anys en els quals ni govern local ni promotors han fet res, el nostre grup municipal ha presentat una proposta al ple demanant que continués la tramitació, que s’iniciés un procés participatiu, i que s’arrangés mínimament aquest espai perquè l'any que ve ja fos practicable. CiU va rebutjar la proposta al·legant que perjudicava a un propietari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada