dijous, 23 d’abril del 2015

DAVID PARRON: "LLAGOSTERA ESTÀ A LA CUA EN DESPESA SOCIAL"

                                                                 David Parron, cap de llista d’Alternativa per Llagostera Foto: J.T..



El que s’inverteix en despesa social és insuficient amb uns 24 euros per persona, xifra molt lluny dels 250 euros de Llançà

David Parron, alcaldable d’Alternativa per Llagostera (ALL), i amb dos anys de regidor a l’oposició, critica la manca de compromís de l’equip de govern, de CiU, en polítiques socials i el fet d’haver aprovat plans, com el de l’habitatge, que, a la pràctica, han acabat “en un calaix”.

Com valora aquest mandat i la tasca del govern, de CiU? Negativament. S’han aprovat plans, com el Pla de Desenvolupament Local que, a banda d’anar coixos, pensem que han acabat en un calaix. Un exemple és el Pla de Barris, que està completament aturat. 

Quins han estat els temes importats d’aquest mandat? Per nosaltres sens dubte l’habitatge i els recursos en serveis socials. El tema de l’habitatge és preocupant perquè no tenim dades sobre desnonaments, però sabem que se n’han fet. I tot això amb un Pla d’Habitatge que no s’aplica. No s’ha fet un registre de pisos buits, com demanàvem, ni s’ha incentivat el lloguer de pisos. El més espectacular són els serveis socials. Llagostera és a la cua de Girona i Catalunya pel que fa a inversió en despesa social. El que s’inverteix és absolutament insuficient. Llagostera destina 24 euros per persona, amb dades del 2013, una xifra molt lluny dels 250 euros de Llançà o el 80 euros de Tossa de Mar i Sils. Per nosaltres aquesta és una línia vermella que no s’ha de permetre. Tot all que es diu des de CiU que fan uns pressupostos socials i participatius o que les persones són abans que les pedres, no és cert.

Quin ha estat el seu treball quest mandat? Durant aquests darrers quatre anys hem fet una feina de fiscalització i control del govern, amb un seguiment sistemàtic de tos els acords de govern o expedients, entre altres. Hem presentat propostes pròpies a través de mocions o al·legacions. Hem presentat tres-centes al·legacions i trenta quatre mocions. 

Què és el que vol aportar el seu partit? En general volem aportar una manera diferent de com s’estan fent les coses. Aplicar a tot el que es faci un component, una despesa social, i fomentar la participació. Aquesta línia no ha de ser noms d’una àrea, sinó que ha de ser una manera de fer política transversal, implicant a tothom, a totes les àrees de l’Ajuntament.

Publicat a: El PuntAvui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada