dijous, 6 de març del 2014

UN ALTRE DESPESA INNECESSÀRIA!





Llegíem amb sorpresa en l’acta de 6 de febrer de 2014 de la Junta de Govern Local que l’Ajuntament de Llagostera havia contractat una persona del PollTV per a la retransmissió en directe dels plens municipals i còpia en format CD de les sessions, enregistrament específic de 3 actes a criteri i petició de l'Ajuntament i edició d'un vídeo a criteri i petició de l'Ajuntament (màxim 10 minuts) i l’adequació i preparació dels materials audiovisuals per a la cessió, que inclou tot el material audiovisual en brut enregistrat fins ara i durant el 2014 i material fotogràfic. I tot per un preu que sembla tret d’un fulletó de rebaixes: 4.499,99 €.

És a dir 4.500 € per enregistrar 14 sessions en total (11 plens municipals anuals i 3 actes) i bolcar-los, que representa aproximadament uns 320 € per sessió, sense considerar el cost de l’edició del vídeo. I com que últimament els plens no passen mai de les 2 hores, resulta que el cost per hora ve a ser d’uns 160 €. No és un mal negoci!  

La pregunta que ens fem és: cal? A parer nostre, la resposta és no. Celebrem que apareguin al poble iniciatives com Llagostera TV, i si volen retransmetre els plens municipals doncs endavant, perfecte. Però que l’Ajuntament els hagi de pagar per fer-ho, això ja és molt diferent, perquè des de fa un munt d’anys els plens ja són retransmesos en directe per Llagostera Ràdio, l’emissora municipal, que a més els penja en el seu web i, per tant, ja són a l’abast de qualsevol persona interessada. No acabem d’entendre quin interès hi pot haver a pagar una empresa privada per emetre i tenir enregistrades a més a més les imatges dels plens, que no aporten res de rellevant a un àudio que, per cert, els és cedit gratuïtament per Llagostera Ràdio.

Temps enrere l’Ajuntament va contractar els serveis de premsa i desenvolupament del pla estratègic a qui era l’administrador del Poll, a qui s’acaba de renovar el contracte fins el juny de 2015 per un preu de 49.500 € (més IVA). Com és conegut, el Poll i LlagosteraTV es van fusionar per donar lloc al PollTV, i com es pot veure ara l’Ajuntament acaba de contractar també els serveis del PollTV, de manera que s’assegura el suport d’un mitjà que ha deixat de ser independent per ser oficiós i per convertir-se en una mena de regidoria de propaganda a l’ombra.

Des del nostre punt de vista el que caldria és evitar despeses innecessàries i, en comptes de contractar mitjans privats de comunicació, potenciar els oficials. És a dir, el web de l’Ajuntament i l’emissora municipal,  Llagostera Ràdio, i convertir-los en referències informatives perquè la ciutadania tingui notícia puntual d’allò que passa al nostre municipi.

 L’equip de govern de CiU hauria de corregir la seva política comunicativa. No té sentit que, com passa ara, notícies generades des del mateix Ajuntament apareguin abans al PollTV que al mateix web del consistori o a l’emissora municipal... si no és que, és clar, es vulgui beneficiar aquest mitjà. Potser a canvi de la seva fidelitat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada