dijous, 6 de març del 2014

QUÈ FAIG AMB ELS DINERS QUE REBO DE L'AJUNTAMENT?





A l’ inici d’aquest mandat el ple municipal va aprovar la retribució de l’alcalde (3.207€/mes), i les indemnitzacions als tinents d’alcalde (750€/mes), als regidors i regidores de l’equip de govern (600€/mes) i als regidors i regidores sense delegacions d’alcaldia, és a dir, de l’oposició  (225€/mes). Percebre o  no aquestes indemnitzacions queda condicionat a una assistència mínima anual del 80% de les sessions de Plens municipals i Comissions Informatives.

Això vol dir que cada mes des que exerceixo de regidor rebo de l’Ajuntament 225 € bruts, que es queden en 180 € nets al mes després de treure-li el 20% d’ IRPF. En una decisió personal vaig decidir que volia que bona part d’aquests cèntims tornessin al poble, així que vaig decidir repartir-los de la següent manera:

-  50 €/mes (27,8%) per a l’associació sociocultural Dones d’Arreu.

-  50 €/mes (27,8%) per a la cooperativa d’inserció laboral Idària.

- 40 €/mes (22,2%) per a Alternativa per Llagostera, per fer caixa per les activitats que fem durant l’any.

-  20 €/mes (11,1%) per a la Fundació Socialisme Sense Fronteres, d’àmbit estatal, dedicada a la defensa dels valors d’una societat de persones lliures i iguals, basada en la pau, la sostenibilitat, la diversitat i el compromís internacionalista.

-  20 €/mes (11,1%) per a les despeses derivades del càrrec, bàsicament per material d’oficina (fulls, tinta d’impressora, etc). Podem de dir que això és el que em quedo “per a mi”.

Com deia abans aquesta ha sigut una decisió personal, ja que afortunadament la meva feina actual em permet poder disposar d’un horari més o menys flexible, per la qual cosa aquests 180 € no han de servir per compensar-me diners que deixo de percebre per la meva professió, així que penso que és just repartir-los entre diverses organitzacions. No obstant això, aquest és el meu cas particular ara, però sóc del parer que els representats públics sí que han de tenir una retribució o compensació per poder desenvolupar aquesta representació ja que, altrament, només es podrien dedicar a la política els rics, cosa que alguns d’ells ja voldrien. Una altra cosa ben diferent és si aquestes retribucions o indemnitzacions són excessives o no. Però això és una altra discussió.

Amb aquest breu escrit he cregut oportú respondre a la típica pregunta de “I tu, què fas amb els diners que reps de l’Ajuntament?”, en un exercici de transparència envers el nostre electorat.

                 David Parron

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada