dijous, 26 de gener del 2012

EDIFICIS DE QUATRE PLANTES AL CARRER DE TOSSA


En el ple de l’Ajuntament del mes de gener, CiU i ERC han aprovat inicialment una modificació del planejament que permetrà construir diversos edificis de 4 plantes (PB + 3) a l’entrada del municipi pel carrer de Tossa. El nostre grup ha votat en contra al·legant que l’alçada d’aquestes construccions (13,90 m) és excessiva, com també ho és la quantitat d'habitatges que es podran construir en aquesta zona (100).

No estem d’acord que es permetin unes construccions que tindran un gran impacte visual, ja que se situen en un dels punts més elevats del nucli urbà, just al costat de les edificacions de dos plantes (PB + 1) del carrer de Tossa.
En aquesta zona, com a la major part del poble, l’alçada màxima hauria de ser de 3 plantes (planta baixa i dos pisos). Aquesta regla només ha estat superada en un cas, el dels edificis que rodegen la plaça de Catalunya, i hauria de continuar essent així.

El tema és més preocupant quan veiem la permissivitat de l’actual equip de govern, que ha donat llicència d’obres amb una interpretació més que dubtosa de l’alçada màxima. Només cal que us passegeu pels carrers Cadí i Rafel Mas per comprovar com es respecta el límit de planta baixa i dos pisos.

L’equip de govern justifica aquesta modificació dient que, d’aquesta manera, vol evitar l’expropiació dels terrenys de l’Av.de l’Esport. Cal recordar-li, però, que hi havia diners per fer-ho: la liquidació del pressupost del 2007 afectava un romanent de 4,2 M d’€ amb aquesta finalitat. Han reaccionat tard i malament, no han fet res fins al darrer moment i ara ja veurem com acaba.

Aquesta proposta no té cap justificació. La solució que es planteja no és bona i el que no es pot fer és "desvestir un sant, per vestir-ne un altre". Entre tots l'hem d'aturar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada