dilluns, 28 de novembre del 2011

NO COMPARTIM LES INVERSIONS QUE VOL REALITZAR CiU EN AQUEST MANDAT. Escrit publicat a "INFORMATIU municipal. núm.27".


En l’inici d’aquest nou mandat s’ha evidenciat la principal caracteristica de CiU: la indefinició en els seus objectius. Ha navegat sense rumb o, essent generosos, rectificant sobre la marxa. No ha tingut clares les actuacions que havia de prioritzar, ni durant la campanya electoral, ni en els primers mesos de govern. I quan finalment s’han decidit, s’ha posat de manifest que la improvisació és un mal sistema per governar el nostre municipi.

Els programes electorals no deixen de ser una llista de propostes, que no estan ordenades en funció de la seva importància. D’aquí que ens interessés conèixer si CiU disposava d’un programa de govern o si, en absència d’aquest, sabia quines de les propostes del seu programa prioritzaria. La desorientació del govern local ha estat manifesta, atès que no ha estat capaç de respondre -ni per escrit ni de paraula- la llista de preguntes que vam adreçar a cadascun dels membres de l’equip de govern.
L’exemple més evident el trobem a l’hora de decidir quines han de ser les principals inversions en els propers quatre anys. Com ara:


En matèria d’accessibilitat: A banda de les actuacions previstes en el pla de barris (carrers Marina, Lacustària, Baixada de la Costa, 11 de Setembre, Joan Maragall, St. Feliu i Panedes), ens sembla força evident la necessitat de prioritzar l’arranjament dels carrers Camprodon i Ganix. En el primer cas per resoldre un greuge històric i per convertir una carretera en carrer, amb tot el que això representa. En el segon cas per tractar-se d’un dels carrers amb més afluència de gent (centres escolars i centre cultural) de la nostra vila. Què ha fet l’equip de govern? Encara no ha aconseguit la subvenció de la Direcció General de Carreteres, imprescindible per arranjar els carrers Panedes i Camprodon en la seva totalitat, i ja ha decidit destinar 725.000 € a l’arranjament del carrer Fivaller (acord de Junta de govern de 27 d’octubre 2011). 


En matèria d’equipaments: Entenem que tots els esforços s’haurien de concentrar a millorar i conservar els equipaments existents, descartant crear-ne de nous. Més si tenim en compte la situació de crisi econòmica. Nosaltres apostem per acabar el Centre Cultural, traslladar els serveis socials al local de la Farinera, i cedir l’espai que ara ocupen al carrer Barceloneta a la Fundació Ramon Noguera perquè instal·li el seu centre ocupacional. Què ha fet l’equip de govern? Destinar 300.000 € a la 1a fase del nou centre d’interpretació de la història de Llagostera que s’ubicarà al carrer Processó, on hi havia l’antic magatzem de la brigada municipal (acord de Junta de govern de 27 d’octubre 2011).

Ja sabem que dues mil persones els varen votar. Ens ho recorda tot sovint l’alcalde. Però, tot i això, volem donar a conèixer la nostra opinió amb el convenciment que molts votants de CIU i moltes de les tres mil persones que no els varen votar comparteixen la nostra opinió. Sóm així d’ingenus!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada