dilluns, 11 de juliol del 2011

QUIN COST TÈ PER L’AJUNTAMENT EL QUE COBREN ELS NOSTRES REPRESENTANTS?

En el darrer ple del consistori el grup municipal de CIU va aprovar les següents retribucions i indemnitzacions:

Alcalde (dedicació exclusiva)                                     3.207 €/mes  (14 pagues)
4 Tinents d’Alcalde                                                         750 €/mes
6 Regidors equip de govern                                           600 €/mes
2 Regidors oposició                                                        225 €/mes

Grup municipal CIU                                                         396 €/mes
Grups municipals ERC i Alternativa                                 86 €/mes
La dotació econòmica dels grups municipals s’ha calculat a partir d’una dotació fixa per grup, més una dotació variable en funció del número de regidors/es.

Alternativa per Llagostera va votar en contra, perquè som partidaris que qui governa tingui una important dedicació a les seves tasques i rebi unes retribucions ajustades a les possibilitats del nostre Ajuntament. Nosaltres no ho hauríem fet així. Hauríem tingut en compte l’actual context de crisi econòmica i hauríem donat exemple amb l'aplicació del principi d’austeritat que tots plegats prediquem en la prestació de serveis. Hauríem reduït aquesta despesa globalment, ajustant també les retribucions al repartiment de la feina entre els 11 regidors de l’equip de govern.

Quan l’any 2000, el ple va fixar una retribució de 195.000 pts, uns 1.172 €, (per 14 mensualitats) per l’Alcalde d’Entesa, el representant de CIU va dir que “...era la primera vegada que algú anava a l’Ajuntament a servir-se del poble”.

Quan l’any 2007, el ple va fixar una retribució de 3.500 € (per 14 mensualitats) per l’Alcalde de CIU (una despesa anual per l’Ajuntament de 60.000 €) i el grup d’ICV va votar en contra, el representant d’IxLL ens va titllar de “mesquins”. No devíem anar tant desencaminats quan després l’Alcalde s’ha baixat el sou dues vegades.

Ara, quan el ple ha fixat una retribució per l’Alcalde de 3.207 € bruts (per 14 mensualitats), és a dir un sou brut anual de 44.898 € que representa una despesa anual per l’Ajuntament de 57.000 €, el representant de CIU ens titlla de “demagogs”. Segur que no tornem a anar desencaminats quan la mateixa Associació Catalana de Municipis (ACM), que fa recomanacions prou generoses com perquè cap dels seus alcaldes quedi amb el cul enlaire, aconsella que s’apliqui una rebaixa del 7% sobre aquest sou.

Quan a tots els ajuntaments s’estrenyen el cinturó, fent un esforç d’austeritat i rebaixant despeses en sous i indemnitzacions, a Llagostera s’incrementa lleugerament la partida global (+2%), acostant-se als 150.000 € anuals. Tot i que l’equip de govern ha passat de 7 a 11 regidors i la feina ha quedat més repartida, s’incrementa prop d’un 17% (+20.000 €) la despesa total en sous i indemnitzacions pels membres del govern municipal.

En els darrers anys (del 2001 al 2012) l’evolució de la despesa en retribucions i indemnitzacions dels regidors i de l’Alcalde ha estat la següent (en verd els anys de govern d’Entesa, en taronja els de CIU):


Si voleu conèixer més dades comparatives darrers anys, cliqueu AQUÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada