dilluns, 4 de juliol del 2011

22 de maig '11

Encara amb el cos adolorit pels efectes del tsunami convergent a les eleccions municipals, analitzo els resultats electorals definitius i em criden poderosament l’atenció dues dades:

  • Només el 57,5 % de les persones amb dret a vot l’ha exercit.
  • Convergència i Unió ha aconseguit 11 de 13 regidors possibles.
Per primera vegada el nombre de persones que no se senten representades, supera el dels que sí. Sóc conscient que la baixa participació no és un fenomen exclusiu del nostre municipi, la tendència ha estat generalitzada a tot el territori i fins i tot més accentuada: la desafecció política i la crisi econòmica en són algunes de les causes. 

El resultat electoral ha deixat clar que l’herència del govern d’Entesa no era prou coneguda, o que simplement no ha estat tinguda en compte i s’ha premiat a aquells que l’han acabat de materialitzar. Lluny del que algú pugui pensar, i malgrat el daltabaix electoral, des d’Alternativa valorem positivament que bona part de l’acció de govern d’Entesa hagi tingut continuïtat i hagi vist, finalment, la llum.

Però ara és el moment de mirar endavant, i després del lògic període de reflexió, tots hem de treure’n conclusions i fer aportacions per afrontar un present complicat i un futur que sens dubte serà difícil. A Alternativa ho hem fet i, tot i la nostra minsa representació, estem disposats a col·laborar i pensem que també ho haurien d’estar aquells que han quedat fora del consistori, i sobretot aquells que tenen la responsabilitat de governar i una major capacitat per incidir.  

Esperem conèixer les primeres decisions del nou equip de govern, esperançats que voldran abordar, entre d’altres, el tema de com resoldre la paradoxa que s’ha donat en les darreres eleccions municipals: “pitjor participació - millor resultat”. 

Només així podrem capgirar una realitat i unes dades que no ens poden deixar indiferents.

Si voleu llegir el document senser cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada