dijous, 24 de maig del 2012

L’APARCAMENT AL PASSEIG POMPEU FABRA



El govern d’Entesa va autoritzar l’aparcament dels vehicles a sobre de les voreres del Passeig Pompeu Fabra. Aquella mesura s’havia d’entendre com a provisional mentre se solucionava el problema de l’aparcament a tota aquella zona amb la seva reforma integral, tal i com es va fer en el carrer Costa Brava. Malauradament, amb el pas dels anys, aquella mesura provisional ha esdevingut norma. 

Des d’Alternativa per Llagostera creiem que cal reprendre la discussió sobre l’aparcament al Passeig i avaluar si aquella decisió va ser encertada o no. Veient avui el resultat pensem que va ser un error, i que cal esmenar-lo i buscar-hi solucions.

El principal problema que causen els cotxes aparcats sobre les vorera és obvi: no hi poden passar les persones. Els vehicles estacionats no permeten el pas dels vianants, cosa que esdevé una situació crítica quan es tracta de persones amb mobilitat reduïda, o que duen un carret amb criatures o el carret de la compra. Tot i que la part central del passeig està condicionada per passar-hi, els dies de pluja es fa una mica feixuc. Però és que a més, són molts els vehicles que aparquen de qualsevol manera sobre els passos de vianants (en aquest sentit no estaria de més que tots tinguessin la mateixa amplada i que aquesta no fos exagerada com passa ara) o els guals, per anar a fer qualsevol compra o gestió, dificultant la correcta visibilitat dels vehicles que volen travessar el passeig.

Per nosaltres el centre de Llagostera hauria d’estar més pensat per als vianants i menys per als vehicles, i creiem que caldria prohibir l’aparcament a sobre de les voreres. Fa un temps que funciona com a aparcament el solar que hi ha davant de Can Cassoles, i creiem que aquest podria ser un bon aparcament dissuasiu per als veïns que no tenen plaça de garatge al Passeig. Això sí, caldria millorar-lo, i entre altres coses adequar una entrada/sortida a l’alçada del carrer Fivaller. També es podrien habilitar noves places de zona blava en els principals carrers que desemboquen al passeig P.Fabra (passeig T.Boada i carrers Pau Casals, Fivaller i Nou), i en els aparcaments situats davant de Can Coris i del bar del Passeig. D’aquesta manera s’aconseguiria que els cotxes circulessin i no estiguessin aparcats tot el dia.

A més, ara l’Ajuntament ha arranjat les voreres de tot el passeig, i si no es fa res, és només qüestió de temps que les voreres tornin ha estar fetes malbé, i això pot provocar molèsties i fins i tot petits accidents als veïns i veïnes, a part de la despesa econòmica que suposarà per al poble.

Aprofitant doncs aquest arranjament de les voreres, creiem que seria una bona oportunitat per prohibir l’aparcament (posant pilones si calgués) i fer un passeig per a les persones. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada